top of page

U varijanti sajta za mobilne telefone Refresh stranice omogućuje čitanje vesti u pojednostavljenom prikazu

  • PRESS služba FK Radnik

Simo Krunić novi šef struke Radnika


Samo pred tri regularna kola, a potom i pred nastavak u borbi u play-outu Super lige Srbije, na čelu stručnog štaba Radnika dolazi iskusni trener sa jedinim zadatkom: održati klub u eliti srpskog fudbala.


Nakon sporazumnog raskida saradnje sa doskorašnjim trenerom, Bratislavom Živkovićem, uprava kluba odlučila je da poverenje da ovom iskusnom stručnjaku, sa kojim nakon predstojeće tri utakmice, i dobre nastupe Radnika u play-outu, ozvaniči i dugoročniju saradnju. Novi trener, već od početka ove nedelje započinje upoznavanje sa ekipom i pristupa treninzima, a do prve utakmice ima nešto manje od dve nedelje.

U trenerskoj biografiji ovog Sarajlije stoje Jagodina, OFK Beograd, BASK, Čukarički, Inđija, sarajevski Željezničar, kao i kineski Dalijen, ali i nekoliko poslova u ulozi asistenta šefa struke.

Na svom prvom predstavljanju novinarima, Krunić ističe zadovoljstvo najpre na gostoprimstvo od strane ljudi iz kluba, a potom i čitave ekipe: "Ovo je veliki je izazov za mene. Vidim da me je i grad u prvih par dana lepo prihvatio. Moj dolazak u Surdulicu rezultat je dogovora sa ljudima koji vode ovaj klub, jer su pokazali neizmernu želju da ovaj klub bude deo elite našeg fudbala. Dali su mi poverenje, a na meni je da svojim iskustvom pomognem klubu da se održi i nastavi započeto, da zadrži superligaški status. Predstoji nam period upoznavanja. Moramo najpre utvrditi pojedinačnu fizičku spremu i moć individue, a potom i čitavog tima, da bi već protiv ekipe iz Bačke Palanke krenuli snažno. Neminovno je da nas čeka težak period. Momcima se mora vratiti samopouzdanje i rezultati će biti tu -kaže Krunić.

SA DOLASKOM NOVOG TRENERA, PROMENE I U STRUČNOM ŠTABU:

Za svog prvog pomoćnika, Krunić je imenovao Igora Bonžulića, koji je tu funkciju u stručnom štabu imao sa njim i u Jagodini. Na mestu drugog pomoćnog trenera biće Aleksandar Veličković, trener "Radnikovih" omladinaca, a na poziciji trenera golmana ostaće i dalje Zoran Vasković. Po Krunićevim rečima promena u stručnom štabu činila bi samo dobro timu, za šta se i svi zalažu:

"Smatram da je promena u stručnom štabu jako bitna u ovakvim slučajevima. Moj pomoćni trener može biti čovek koji dugo radi samnom, zna moj način rada, razmišljnja, taktiku i stil igre. Za nova upoznavanja sa novim pomoćnim trenerima treba vremena, a mi ga imamo u ovom slučaju vrlo malo"- kaže Krunić i dodaje: "To vreme pred nama trebamo iskoristiti na način gde ću sa svojim asistentima brzo moći da igračima prenesem zahteve. Nadam se da ćemo uspeti da se u ovih desetak i više dana uigramo. Moramo da igračima donesemo novu energiju, ulijemo im samopouzdanje, moramo svi da pomognemo. Svi moramo biti u službi dobrih rezultata, i grad i navijači...moramo se usresrediti na cilj, a to možemo samo jedinstveni. Bodovi iz svake utakmice su nam neophodni. Razmišljamo samo o Bačkoj, Partizanu i Vojvodini, nema osvrtanja nazad. Ja ću sve učiniti da podignem ekipu. Bitne su fizičke predispozicije igrača. Stil igre je lako nametnuti, ali sve zavisi od limita spemnosti igrača. Svesni smo da mnogo toga moramo promeniti, ali nam je malo vremena i moramo se prilagoditi igračima, da bi utvrdili koji sistem i stil igre treba postaviti."

Simo Krunić debitovaće na klupi Radnika u 28.kolu Super lige Srbije, kada će tim iz Surdulice dočekati pred svojom publikom ekipu Bačke. Utakmica će se odigrati prvog vikenda aprila meseca.

13 views
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
Aktuelne vesti
thumbnail.png
Ključne reči
bottom of page