top of page

U varijanti sajta za mobilne telefone Refresh stranice omogućuje čitanje vesti u pojednostavljenom prikazu

  • srbijasport.net

Radnik u susret novoj sezoni


D. Gašić: zadovoljan pripremama i prelaznim rokom


FK Radnik uspešno je završio pripreme i spremno čeka start jesenje sezone. Prvi deo letnjih priprema odradjen je u Surdulici, a drugi u izuzetno dobrim uslovima u Staroj Pazovi, u Nacionalnoj kući fudbala. Za vreme pripremnog perioda odigrano je pet kontrolnih utakmica, dve za vreme priprema u Surdulici, protiv Radničkog iz Niša i ekipe Levski iz Sofije, a preostale tri u Pazovi, sa ekipama Rad, Zemun i timom Teleoptik.


Nešto manje od nedelju dana pre odigravanja prve utakmice, sumirani su rezultati i iznešeni planovi za naredni period.


Sportski direktor Radnika, Darko Gašić, ističe zadovoljstvo realizovanih priprema i nakratko otkriva namere kluba u prelaznom roku:

„Mogu reći da sam zadovoljan odrađenim pripremama. Taj period smo iskoristili i za odigravanje kontolnih utakmica, koje su najpre počele lošijim rezultatom, no kasnije, kako je vreme odmicalo podizali smo nivo igre i beležili dobre konačne ishode. Ono što je najbitnije je to da smo očuvali kostur tima i da nastavljamo novu sezonu sa istim trenerom. Što se tiče trenutnih aktivnosti, uveliko radimo na dovođenju pojačanja, radi se o pregovorima sa nekoliko kvalitetnih i iskusnih igrača. Prioritet nam je opstanak u super-ligaškom društvu, što garantuje dobar i proveren igrački kadar“.


šef stručog štaba Surduličana, Simo Krunić


I šef struke Radnika, Simo Krunić, zadovoljan je pripremama i radom pojedinaca i kolektiva u periodu priprema: „Imali smo odlične uslove za održavanje priprema. Pohvalno je reći da su nam u Pazovi bili dostupni svi tereni i sve što pruža taj sportski centar. Program aktivnosti priprema odrađen je maksimalno. Broj igrača koji nam je otišao zamenjujemo dolascima kvalitetnijih igrača u odnosu na njih, ne potcenjujući kvalitet igrača koji su sa nama iz prošle sezone. Krećemo u novu sezonu i oni će se sami izboriti za poziciju u prvih jedanast već u subotu kada izlazimo pred ekipu Voždovca“.


Prvo kolo nove sezone kreće od ovog vikenda. Radnik gostuje ekipi Voždovca u Beogradu. Novajlije se fino uklapaju, a šta obećavaju prvotimci, na pres konferenciji čulo se i od prvog golmana tima, Ognjena Čančarevića:


„Idemo da se nadigravamo sa neugodnim domaćinom, a o pobedniku će odlučiti taktičke nijanse. Pritisak postoji, s obzirom na to da igramo prvu utakmicu u novoj sezoni, ali neće nas sputati da da se kući vratimo neporaženi. Pozitivan rezultat bi nam itekako puno značio, kako bi dobili samopouzdanje za nastavak trke“.


Čančarević: prvo kolo, ko i svaki drugi početak - težak i neizvesan


Utakmica Voždovac – Radnik igra se u subotu, 22.jula, početak susreta od 20h.

134 views
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
Aktuelne vesti
thumbnail.png
Ključne reči
bottom of page