top of page

U varijanti sajta za mobilne telefone Refresh stranice omogućuje čitanje vesti u pojednostavljenom prikazu

  • PR Služba FK ''Radnik''

Saopštenje za javnost


Posle odigrane utakmice 16.kola SLS, između ekipa FK''Radnik'' i FK ''Voždovac'', gde je ekipa Radnika zasluženo pobedila sa 1:0, rukovodstvo kluba je primorano da da sledeće saopštenje za javnost:


Neodređeni i neprecizni navodi šefa stručnog štaba FK''Voždovac'', Ilije Stolice na konferenciji za štampu posle utakmice, a kasnije i navodi direktora Voždovca Gorana Grkinića u ''Sportskom žurnalu'', su dovele rukovodstvo i igrače FK''Radnik'' u tešku nedoumicu i nezgodan položaj. Pitanje je, da li moramo preko medija i suda šire javnosti, da branimo pošteno i sportski izvojevanu pobedu nad ekipom Voždovca.


Zatečeni smo ovakvim stavom ljudi iz Voždovca, jer smo uvek imali iskrene i prijateljske odnose sa rukovodstvom i predsednikom FK ''Voždovac'', a smatramo da ti odnosi i danas nisu poremećeni na bilo koji način, iako nas ovakvi istupi pojedinacai iskreno pogađaju.


Vraćajući se na samu utakmicu, mišljenja smo da je na terenu vođena bespoštedna borba na svakom njegovom delu, uz izuzetno zalaganje naših igrača koji su izgarali u želji za postizanje što boljeg rezultata. Sa druge strane imali smo takođe dobro postavljenu i spremnu na borbu, ekipu Voždovca. Ono što se vidlo od samog početka, a i tokom utakmice, je previsoka tenzija kod stručnog štaba i igrača Voždovca, koji su bez ikakvog razloga komentarisali i žestoko se verbelno obračunavali sa sudijskim timom a u više navrata i sa našim igračima i publikom. Ponašanje kapitena Voždovca Pavlovića, kao i ponašanje nekolicine igrača gostiju je bilo za svaku osudu, pa i sami ne znamo zašto nisu sankcionisani za svoje ponašanje od strane sudijskog tima. Možda je dizanje bezpotrebne tenzije bila taktička zamisao šefa stručnog štaba i sportskog direktora, ako jeste onda je i moralni čin podnošenje ostavke, kojom prete njihovom rukovodstvu.


U igri, u kojoj smo mi imali još dve izgledne šanse za postizanje pogotka, ekipa Voždovca nije imala ni jedan udarac u okvir gola i samim tim ne vidimo razlog za umanjenje našeg uspeha. Sportski je pobediti i izgubiti, ali nikako se razlozi za neuspeh ne smeju tražiti u nekoj drugoj strani, pogotovo ako za to nemate ni jedan valjani razlog, osim neke bezrazložne ''sumnje'', na koju su svi iz sportskog dela Voždovca ''ukazivali'' mnogo pre početka same utakmice.

Na kraju, ističemo da FK''Radnik'' ne želi da bude ''osuđivan'' za nešto za šta nije nimalo kriv, a pogotovo ako za to nema nijedan valjani razlog. Naša želja je ostvarivanje što boljih rezultata i smatramo da ne bi trebao da bude greh, ako ostvarimo pobedu, a da bi se pobedilo mora se šutnuti u okvir gola.


Snimak sa ove utakmice je dostupan široj javnosti preko you toube kanala i smatramo da će se posle viđenog snimka utvrditi da su tvrdnje direktora i trenera Voždovca neargumentovane. PR Služba FK ''Radnik''

69 views
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
Aktuelne vesti
thumbnail.png
Ključne reči
bottom of page