top of page

U varijanti sajta za mobilne telefone Refresh stranice omogućuje čitanje vesti u pojednostavljenom prikazu

  • Press služba FK Radnik / PR Dejan Mirčev

Pred duel sa Zemunom


Utakmica Zemun - Radnik biće poslednje gostovanje tima iz Surdulice pre zimske pauze, a četiri dana kasnije odigraće se i polsednje kolo jesenjeg dela prvenstva kada će se u Surdulici odigrati „superligaški južnjački derbi“.


Radnik pre utakmice 21.kola na desetoj je poziciji sa ukupno 22.boda i u velikoj borbi za osvajanje novih bodova za pomak ka gornjem delu tabele. Naredno kolo trebalo bi da bude prekid serije lošijih utakmica, koje su, kako reče šef struke Radnika, odigrane sa manje koncentracije i euforijom dobrih rezultata iz nekoliko ranijih susreta:


„Do pre tri kola zaslugom igrača bili smo blizu pfej-offa. Naš cilj je na početku bio opstanak u ligi i da se primaknemo gornjem delu tabele i plej-offu. Nažalost, tu priliku nismo iskoristili zbog sopstvenih grešaka. Naš dobar plasman do pre tri kola uticao je i odrazio se verovatno na naše igre, da li smo ušli u utakmicu malo opuštenije mislivši da smo dobili par dobrih ekipa i dobrih utakmica i lako ćemo da pobedimo nove protivnike. Medjutim, tu smo se opekli i malo poleteli - kaže trener Krunić i dodaje:


"Sada moramo da se vratimo u realnost i budemo ekipa koja i jesmo bila u većini tih utakmica, da se borimo za svaki bod. Nova prilika za osvajanje tog boda je Zemun, inače dobra ekipa koja igra na domaćem terenu i verovatno će biti favoriti, medjutim i mi smo se ponadali u nekim utakmicama da ćemo biti favoriti pa ste videli kako nam se to vratilo. Ne smemo da se opustimo, moramo da se borimo za svaki pedalj terena za svaki bod jer nam mnogo znači i značiće nam po završetku prvenstva u bodovnom saldu. Ekipa Zemuna nas je pobedila ovde rezultatom 1:0 i to nema nikakve veze sa tim kakva će biti ova utakmica, znamo i da će teren biti težak, ko što i oni pokušavaju da sa što više bodova završe ovaj jesenji deo, tako i mi...biće jako teško, dosta je do nas...Moramo respektovati svakog protivnika, bojati se svakog protivnika, ulaziti u duele maksimalno svesni svake sitnice, svakog detalja i sa što više koncentracije koju nismo imali u ovim utakmicama koje smo gubili, gde smo samo zbog naših grešaka primali golove. Moramo sve to svesti na minimum, onemogućiti protivnika da nas ne ugrozi i pokušati da se stegnemo i sutra i u oba ova dva kola svesni činjenice da smo mi krenuli u prvenstvo da se borimo za opstanak".


Utakmica Zemun - Radnik igra se u subotu na stadionu u Zemunu od 13 sati.

26 views
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
Aktuelne vesti
thumbnail.png
Ključne reči
bottom of page