top of page

U varijanti sajta za mobilne telefone Refresh stranice omogućuje čitanje vesti u pojednostavljenom prikazu

  • Press služba FK Radnik / PR Dejan Mirčev

Počele zimske pripreme Radnika


Prozivkom igrača juče je i zvanično započeo prvi dan priprema za prolećni deo prvenstva Radnika u Super ligi Srbije.


Skupu održanom pre prvog treninga prisustvovali su i pozdravne reči uputili šef stručnog štaba Radnika Simo Krunić i sportski direktor Darko Gašić. Uz kraći osvrt na rezultate postignute u prošloj polusezoni Krunić i Gašić upoznali su prvotimce ovdašnjeg superligaša sa ciljevima i idejama koje bi trebali zajedničkim snagama realizovati u periodu pred nama.


- Želim da u ovoj godini svi zajedno ostvarimo zascrtane ciljeve kluba. Započinjemo ove pripreme po planu i radićemo jedan period ovde u Surdulici a drugi deo priprema ćemo najverovatnije imati u Sportskom centru u Staroj Pazovi - rekao je Gašić.


Sportski direktor se osvrnuo nakratko i na period jesenjeg dela prvenstva:


- Možemo biti zadovoljni brojem bodova koji nam donose mir i možemo rasterećeni ući u ovaj drugi deo prvenstva.Ipak, ne smemo dozvoliti sebi opuštanje ni u kom pogledu. Podsetimo se ekipe Metalca koja je prošle godine bila na istoj poziciji sa istim brojem bodova i loše završila. Sve to nas opominje da ne smemo da se opustimo i da ne mislimo da smo obezbedili glavni cilj, a to je opstanak. Sa druge strane imamo i primer od pre dve godine: I tada smo bili na desetom mestu i prvenstvo završili u plej-ofu. Možda bi trebalo da podignemo lestvicu i pokušamo da u ovoj sezoni ostvarimo bolji plasman, odnosno ono što se očekuje od nas - dodao je Gašić.


Trener Radnika, Simo Krunić smatra da dosta stvari treba promeniti u odnosu na jesenji deo:


- Moraćemo da probamo da se mnogo bolje pripremimo. Nećemo ponavljati praksu iz prošlog dela prvenstva, gde smo imali igrače koji su se kasno uključivali u rad. Moraće svi još na početku pojedinačno da daju svoj maksimum i sve će biti tačno prema zaslugama. Koliko ko bude zaslužio od prvog dana, davao doprinos, mislim i na odnos prema treninzima i davanje maksimuma na treninzima, na taj način će se svako od igrača pojedinačno izboriti i nametati za tim. -


Krunić dodaje i to da će u dogovoru sa sportskim direktorom već prvih dana prelaznog roka učiniti sve da se nadomeste i popune pozicije igrača koji su napustili klub i da se ovaj prelazni rok mora vrlo ozbiljno shvatiti.


Naime po završetku jesenjeg dela prvenstva iz Radnika je otišlo petorica igrača: Mićić, Mijić, Marković, Plavšić i Bulatović. Na jučerašnjoj prozivci bilo je i novih mlađih lica, dvojica momaka iz omladinske škole Radnika, Stefan Ivanović i Nasuf Ibrahimi, kao i osamnaestogodišnji reprezentativac Konga do 20 godina, Batista Mosekini.


Kako se čulo na konferenciji za novinare nakon jučerašnje prozivke, prva pojačanja u klubu mogu se očekivati već kroz desetak dana a očekuje se i pozitivan rezultat dogovora čelnih ljudi Radnika i Crvene Zvezde da u narednih šest meseci dres superligaša iz Surdulice nosi i Zvezdin krilni napadač i mladi reprezentativac Srbije, Jug Stanojev.

137 views
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
Aktuelne vesti
thumbnail.png
Ključne reči
bottom of page