top of page

U varijanti sajta za mobilne telefone Refresh stranice omogućuje čitanje vesti u pojednostavljenom prikazu

  • PRESS Služba FK Radnik / PR Dejan Mirčev

Prozivkom igrača i promocijom trenera započete pripreme u Surdulici


Prozivkom igrača i predstavljanjem novog šefa stručnog štaba, Radnik je sinoć zvanično započeo prvi radni dan nove sezone.


Prozivci je prisustvovalo kompletno rukovodstvo kluba, a dobrodošlicu igračima poželeo je najpre prvi čovek Radnika, Stanislav Tončev, nakratko se za osvrćući na minulu sezonu:


"Ispunio je Radnik sve ciljeve u prošloj sezoni, prvi je bio opstanak a drugi stabilizacija kluba kroz ugovore na duži period. Velika stvar je da iz ovako male sredine imamo jedini u Super ligi reprezentativca u A reprezentaciji, golmana Vasiljevića, i jedan smo od četiri kluba koji daju igrače na završnom turniru u Trstu U21-reprezentacije, mislim na našeg Zlatanovića. Verujem da će to biti podsticaj za sve mlade igrače Radnika u budućem periodu. Želim da se svima zahvalim na fer odnosu i poštovanju prema klubu i svima nama želim uspeha u periodu pred nama"


Tončev je zatim pozdravio novog šefa struke i ne štedeći reči hvale, ukratko ga predstavio timu:


"Nekad najperspektivniji trener u Srbiji danas je stigao u Surdulicu. Koliko vredi pokazuju rezultati: prvi je bio sa Modričom, dok je sa Borcem iz Banja luke igrao Evropu. U dva navrata je i bio u Radniku, ostvario je dobre rezultate i red je da se po treći put vrati u naš klub. Ovo mu je i šansa da vrati karijeru u smeru u kakvom je trebala davno da se kreće, a što se tiče naših zajedničkih ambicija, Božičić mi je rekao:"Sa mnom ćete igrati fudbal, ili ćete biti peti ili ćemo se rastati". Volim da rizikujem i eto Božičića na našoj klupi"- rekao je Tončev.


"Čast mi je što sam po treći put pozvan da budem trener Radnika. Ovo je mnogo veća obaveveza za mene jer je klub u višem rangu. Po dolasku ovde vidim jedan novi Radnik, veoma je velika razlika i ovo zaista pokazuje zbog čega je Radnik stabilan superligaš već duže vreme i izbacuje sjajne mlade igrače. Malo je klubova koji to danas rade. Nadam se na ćemo nastaviti tim putem, pa čak i da podignemo lestvicu na viši nivo" - rekao je u obraćanju Slaviša Božičić.


 

Rođeni Zemunac trenersku karijeru započeo je u Milicionaru, uspešno vodio Bežaniju, beogradski Sinđelić, Borac iz Banja Luke i Modriču s kojom je osvojio i titulu prvaka Premijer lige BiH, dok je sa omladinskom selekijom Crvene Zvezde osvojio šampionsku titulu u sezoni 2003/04.


Inostranog trenerskog staža stekao je u Jamajci u tamošnjem premijerligašu Montego Bay Unitedu.


Božičić je ulogu šefa struke Surduličana preuzeo od prvog dana pete sezone Radnika u Super ligi, a sa novim trenerom, stručni štab Surduličana pojačao je i Dejan Arsov koji je na poziciji pomoćnog trenera kratko bio i prošle godine.

441 views
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
Aktuelne vesti
thumbnail.png
Ključne reči
bottom of page