top of page

U varijanti sajta za mobilne telefone Refresh stranice omogućuje čitanje vesti u pojednostavljenom prikazu

  • PRESS Služba FK Radnik / PR Dejan Mirčev

DANAS PREDSTAVLJEN NOVI ŠEF STRUČNOG ŠTABA RADNIKA


Novi trener Surduličana Nenad Vanić, danas je i zvanično predstavljen javnosti.


Pred novinarima je danas na konferenciji za medije i zvanično promovisano novo lice na čelu stručnog štaba ovdašnjeg superligaša. Sportski direktor Radnika, Darko Gašić predstavio je novog šefa struke, no na konferenciji se i nakratko osvrnuo na period iza nas te i razlog razilaženja sa prethodnim trenerom prvog tima:


“Na početki sezone smo zacrtali neke ciljeve koji nisu bilo toliko visoki, ali su opet zahtevali jedan kontinuitet u rezultatima i načinu rada. Dosta pozitivnih stvari je bilo, ali su ipak izostali rezultat. I g-din Božičić je to prepoznao, prepoznali smo to i mi i napravili smo jedan sporazumni rakid.” – kaže Gašić i dodaje da se ubrzo pristupilo narednoj aktivnosti uprave kluba - pronalaženju novog rešenja:


“G-din Vanić je pre nekoliko godina bio blizu Radnika, do saradnje tada nije došlo, ali evo pokazalo se da mu je Surdulica suđena i posle epizode u Metalcu, Vojvodini, Proleteru i inostranstvu, eto ovaj dolazak u Radnik bude početak jedne dobre i duge saradnje.”


Novi trener Surduličana zadovoljan je prvim utiscima i nada se uspešnom radu kolektiva Radnika:


“Ne zna se gde će Vas putevi profesionalizma odvesti u datom trenutku. Kao što reče direktor Gašić, ja sam maltene bio pred promocijom šefa struke Radnika u jednom momentu, medjutim, iz nekog razloga se to tada nije desilo, no evo sada se namestilo da to bude tako. Što se tiče ambicija kluba, primetio sam po dolasku da postoji drastična razlika Radnika onda kada smo imali razgovore i sada kada sam stupio u Radnik. Klub je sada u onim okvirima odlično organizovanog superligaša, može se reći da je napredovao u svakom segmentu. Što se mog dolaska tiče, dovoljno je da se situacije poklope u razgovoru, prihvatio sam ponudu kluba, prepoznao šta mogu da ostvarim sa ovim klubom i ovim timom. Bez obzira što nisam jedno vreme bio ovde, pratio sam našu ligu, pratio rad ovog tima, gledao dosta utakmica i od ranije i s početka sezone i uvideo da ima prostora za napredak tima, da ima prostora za ostvarivanje dobrih rezultata i ostvarivanja ciljeva. Moram reći da je prethodni stručni štab dosta dobrog uradio, što se videlo na utakmicama gde je Radnik bio ravnopravan sa protivnicima i zaslužio vise bodovno u tom delu. Dešavaju se loši rezultati, ali video sam da tim može ostvariti i bolje rezultate. Uradiću sa svojim saradnicima, ljudima iz kluba i naravno navijačima sve da napravimo dobar rezultat, da promovišemo igrače i igramo dobar i atraktivan fudbal. Jako je teško i osetljivo bilo šta obećati, ali ono što ja mogu da obećam je jedna posvećenost, jedan predan rad, jedan maksimalan odnos mene i mojih saradnika da ćemo u svakom segmentu učiniti da pomognemo momcima, da podignemo sve na jedan viši nivo i dođemo do zacrtanih ciljeva, a to je sigurno ulazak u plej-of. Nisu to krupne reči ni krupna obećanja, jednostavno smatram da imamo mogućnosti, jednu situaciju, iako rezultatski trenutno loš polaz, ali sigurno ne i nedosižan. Smatram da svi zajedno imamo energije, znanja i kvaliteta da do toga možemo doći”.


Dolaskom novog šefa, stručni štab je pojačan i novim pomoćnim trenerom. Sa Vanićem je u Surdulicu stigao i Radojica Vasić, koji je duži period radio u ekipi Mladosti iz Lučana.Darko Gašić i Nenad Vanić


Promenom u stručnom štabu se ne završava aktivnost uprave Radnika u jačanju tima, naime spotski direktor najavljuje da će po dolasku novog trenera biti urađena i jedna analiza prethodnog perioda, te i analiza prema načinu igre koju Vanić planira da forsira u ovoj sezoni i prema tome se može doneti odluka o dovođenju novih pojačanja.


Nenad Vanić u Surdulicu stiže nakon angažmana u timu Hati iz Ujedinejnih Arapaskih Emirata. On je posle igračke karijere, gde je između ostalih klubova nastupao u Crvenoj zvezdi, Vojvodini, Obiliću i Lokerenu, trenerskim poslom počeo da se bavi u Radničkom iz Nove Pazove, a potom je sedeo na klupama Sloge iz Petrovca na Mlavi, Donjem Sremu, Bežaniji, Metalcu, Vojvodini i Proleteru.

67 views
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
Aktuelne vesti
thumbnail.png
Ključne reči
bottom of page