top of page

U varijanti sajta za mobilne telefone Refresh stranice omogućuje čitanje vesti u pojednostavljenom prikazu

  • PRESS Služba FK Radnik / PR Dejan Mirčev

Radnik pred utakmicu 17.kola

Tim Radnika iz Surdulice ovog vikenda putuje, do njemu najudaljenije superligaške tačke, u Suboticu, gde će se u okviru 17 kola susresti sa tamošnjim Spartakom.


Dve ekipe susrele su se na početku prvenstva, u okviru drugog kola u Surdulici kojom prilikom je tada Radnik došao do prvih bodova u ovoj sezoni preko rezultata od 4:0.


U jako bitan meč, Surduličani odlaze sa puno motiva i velikim ambicajama. Pauzu od petnaestak dana iskoristili su maksimalno, a šta očekuju od ovog susreta čulo se na redovnoj konferenciji pred utakmicu:


- Spartak je jedna jako dobra ekipa i očekujemo jedan jako nezgodan meč. Mi smo sada u situaciji da nemamo dovoljno bodova koliko bi nam trebalo u ovom delu prvenstva te moramo od svake utakmice tražiti bodove. Svesni smo da u Subotici neće biti lako, mi moramo ići na pobedu, ali bi u krajnjem slučaju bili zadovoljni da se vratimo neporaženi. Potreban nam je dobar rezultat da bi uspeli da se vratimo, to je zasigurno i moramo dati svoj maksimum, zalaganje i borbu. – kaže šef struke Radnika Simo Krunić, ističući da je dosadašnjim zalaganjem igrača, bez obzira na rezultate vrlo zadovoljan:


- U ova tri kola od kada sam ja ovde nemam šta da zamerim igračima, ispoštovali su sve što je zatraženo od njih, a mislim pre svega na posvećenost i zalaganje. Nismo u nekim momentima imali sreće, utakmice su rešili detalji i zato sada akcente bacamo uglavnom na odbranu, na maksimalnu koncentarciju i snagu. – dodaje Krunić.


Žarko Marković, iskusni štoper Surduličana, ovaj meč vidi kao jedan od težih:


- Imamo respekt prema protivniku. U momentu kada nismo na baš dobroj poziciji na tabeli odlazimo put Subotice sa imperativom pobede, daćemo sve od sebe da izvučemo tri boda, a u najmanju ruku bar bod. Vrlo nam je bitno pomeranje na tabeli ka vrhu. Shvatamo da nam je to jedini cilj, i nakon ove pauze vreme je da se počne sa sakupljanjem bodova, kaže Marković.


Tim iz Subotice trenutno se nalazi na devetoj poziciji na tabeli Super lige i ima 21 bod, dok je ekipa Radnika na 13 poziciji sa 15 bodova, no sa utakmicom manje. Meč Spartak – Radnik igra se u nedelju 24.novembra na Gradskom stadionu u Subotici, a početak je zakazan za 16 časova

30 views
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
Aktuelne vesti
thumbnail.png
Ključne reči
bottom of page