top of page

U varijanti sajta za mobilne telefone Refresh stranice omogućuje čitanje vesti u pojednostavljenom prikazu

  • Radnik Surdulica

RADNIK DANAS ZAPOČEO ZIMSKE PRIPREME

Prvi deo provešće u Surdulici a od kraja januara superligaš sa juga Srbije seli se u Antaliju


Prozivkom igrača FK Radnik je danas zvanično započeo pripreme za prolećnu polusezonu u okviru takmičenja u Super ligi Srbije, a prozivci je prisustvovao sav igrački kadar s kraja kalendarske prošle godine.


Predsednik kluba, Stanislav Tončev, obratio se igračima i stručnom štabu, najpre se nakratko osvrnuvši na prethodnu polusezonu, ali i govorio o planovima kluba za predstojeći period:


„Želim svima uspešnu novu godinu i želim da nam svima bude uspešnija od svih prethodnih. Kada se osvrnemo na prethodnu polusezonu mogu reći da generalno nismo zadovoljni i smatram je neuspešnom. Kada kažem da je neuspešna uzimam dva parametra u obzir a to su: prethodna sezona nam je bila jedna od najskupljih u istoriji kluba i u prethodnoj polusezoni smo imali najbrojniji igrački kadar, što znači da je konkurencija na svim pozicijama bila velika. Medjutim i mesto na tabeli na kome smo završili na kraju polusezone govori da je polusezona bila jako neuspešna a uzimam u obzir podatak koji pokazuje kako sa igračkim kadrom stoje i kako se organizuju ostale ekipe u ligi.

Kada je u pitanju period nove polusezone, Tončev je naglasio:


„Cilj u narednoj polusezoni podrazumevaće, pored izbegavanja mesta u baražu, da budemo drugačiji po pitanju organizacije kluba. Nastavićemo da ulažemo u infrastrukturu i da paralelno sa tim dovodimo stručne ljude. Imamo vrhunski stručni štab na čelu sa Simom Krunićem, a sve reči hvale mogu se uputiti njegovim saradnicima: Dejanu Đuričiću, koji se izuzetno dobro bavi trenažnim procesom, Goranu Jociću i Neši Kostiću, a stručni štab će se za par dana pojačati i sa jednim od najboljih mladih kondicionih trenera u zemlji, Vladanom Popovićem. Dakle, stvoreni su svi uslovi za podizanje trenažnog procesa i kondicije igrača na mnogo viši nivo, te samim tim možemo tražiti i drugačiju i bolju igru. Ako funkcionišemo u narednom periodu kao jedna porodica i kvalitetan kolektiv, kao pravi tim, verujem da nećemo imati problem opstanka u ligi. Želim svima uspešnu polusezonu sa što manje povreda, što više premija i što više bodova“

Prisutne je potom pozdravio i sportski direktor Darko Gašić:


„Poželeo bih svima da nam naredna polusezona bude uspešnija. U narednim danima prezentovaćemo način kako ćemo mi to biti drugačiji, šta ćemo to da radimo kao klub, kako ćemo se organizovati i to sve samo da jednim ciljem: da uslovi za rad budu bolji a sa njima i rezultati. Srećno u novoj polusezoni i ja verujem da ćemo mi biti, ne samo iznad sadašnje pozicije, već i mnogo bliži plej ofu“.


Šef stručnog štaba Simo Krunić svima je poželeo uspešan rad i uspešnu predstojeću polusezonu, pozivajući igrače da u vreme pripremnog perioda daju svoj maksimum u nametanju za svoja mesta u timu:


„Ima dosta igrača i konkurencija je samim tim veća. Igrači koji su imali kontinuiranu minutažu u prošloj polusezoni nastaviće tako i na početku priprema, no u zavisnosti od rada i zalaganja morate se svi ravnopravno izboriti i nametnuti za svoje pozicije. Imaćete nove zahteve od stručnog štaba. Imaćemo i dosta vremena za organizaciju i pripremu i da tako spremni uspešno započnemo pa i završimo preostali deo sezone“


Prvog dana zimskih priprema urađen je lekarski pregleg i testiranje igrača, a već od sutra će krenuti i prvi treninzi na terenu sa veštačkom podlogom, teretani i sportskoj sali. U uslovima karakterističnim za ovo doba godine u pordučju niskih temperatura i snežnih dana podno vlasinske visoravni, ekipa Radnika provešće petnaest radnih dana, a za drugi deo priprema tim iz Surdulice već 25.januara će se preseliti u Antaliju. U periodu priprema biće odigrano pet kontrolnih utakmica, od kojih jedna u Surdulici a ostale četiri u Antaliji za koje će se u narednim danima odrediti termini odigravanja.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
Aktuelne vesti
thumbnail.png
Ključne reči
bottom of page