top of page

U varijanti sajta za mobilne telefone Refresh stranice omogućuje čitanje vesti u pojednostavljenom prikazu

  • PRESS Služba FK Radnik / PR Dejan Mirčev

IZ INDONEZIJE U RADNIK: VELIKI TALENAT PARAFIRAO TROIPOGODIŠNJI UGOVOR SA SURDULIČANIMA


Marković, Sulaeman i Gašić

U Radnikovom press centru danas je predstavljeno novo pojačanje, mladi indonežanin Witan Sulaeman.

Od ovog proleća publika u Srbiji premijerno će moći da vidi i prvog Indonežanina u Superligi Srbije. Naime, Witan Sulaeman će biti prvi fudbaler iz ove azijske države koji će zaigrati na elitnim terenima, obzirom da je potpisao troipogodišnji ugovor sa Radnikom iz Surdulice.


Inače, reč je o 18-godišnjem desnom krilu, članu indonežanske U19 reprezentacije koji je do sada bio pod ugovorom sa klubom PSIM Jogjakarta.


Danas je u pres centru FK Radnik pred novinarima održana promocija ovog mladog igrača:


“FK Radnik iz sezone u sezonu ulazi sa novim ciljevima kluba, a to su izmedju ostalog promovisanje mladih igrača i opstanak u najelitnijem takmičenju. Ono što odlikuje nas kao takve jeste maksimalno ulaganje u infrastrukturu i mlade talente te otuda i podatak da se stalno povećava broj mladih fudbalera koji žele da dođu kod nas i odatle se odupru u evropske i svetske visine fudbala. Tako smo i prepoznali ekspanziju fudbala na Istoku, a posebno na području Indonezije….i evo danas je poseban dan za sve nas kada možemo da poželimo dobrodošlicu jednom mladom momku iz ovog dela sveta” – rekao je na konferenciji generalni direktor Radnika, Marko Marković.


“Novi igrač u našim redovima spada u grupu najtalentovanijih fudbalera u svojoj zemlji. Prošao je u svom školovanju jednu od boljih akademija u Indoneziji, Ragunan Athletes, a nakon toga je imao izlaz na seniorski fudbal u PSIM Jogjakarta odakle dolazi u naš klub. U prilog njegovim kvalitetima i njegovom talentu govori i činjenica da ima preko 12 nastupa za selekciju U19 kao i preko 13 nastupa za selekciju U23. Ta selekcija je od igrača koji su pet godina stariji od njega pa to dovoljno govori o tome kako njegov savez i treneri te zemlje vide upravo Witanov talenat” – kaže sportski direktor Radnika, Darko Gašić.


“Potrudićemo se da se Witan razvije dobro i da u budućnosti ne bude samo član mladih selekcija svoje zemlje već i da ima nastupe i za reprezentaciju Indonezije. Želim mu dobrodošlicu i nadam se da će Radnik da mu pomogne da ostvari sve svoje ciljeve koje je zacrtao” – dodao je Gašić.


Witan Sulaeman bio je meta klubova iz Belgije kao i poljske Lehije iz Gdanjska, ali se ipak odlučio za angažman u Srbiji:


“Veoma sam impresioniran ovom sredinom i ljudima u Radniku. Organizacija svega mi je jako interesantna ali sa druge strane vrlo ozbiljna, što mogu reći i za kolektiv u kome treniram. Istog sam mišljena i kada je reč o ljudima iz ovog grada koji su mi pružili toplu dobrodošlicu” – kratko je izjavio mladi Indonežanin.


Witan Sulaeman je činom potpisivanja ugovora stekao pravo nastupa za Radnik, te će za tim u prvenstvenim mečevima moći konkurisati već od predstojećeg vikenda.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
Aktuelne vesti
thumbnail.png
Ključne reči
bottom of page