top of page

U varijanti sajta za mobilne telefone Refresh stranice omogućuje čitanje vesti u pojednostavljenom prikazu

  • PRESS Služba FK Radnik / PR Dejan Mirčev

Nakon pauze od dva i po meseca Surdulica otvara vrata fudbala


Prvo kolo nakon pauze Radnik odigrava na domaćem terenu u subotu protiv novosadskog Proletera. Dva tima susrela su se u Novom Sadu sredinom oktobra prošle godine u okviru prvog dela prvenstva, kada je bodove sa meča zadržao domaćin. Šta od ovog susreta očekuje sadašnji domaćin utakmice čulo se na Radnikovoj redovnoj konferenciji:


„Ovo je bila najduža pauza u fudbalu do sada i smatram da je izuzetno dobro što je donešena odluka da se odigraju ova četiri kola i nastavi takmičenje u KUP-u kako bi se svi vratili fudbalu.“- kaže šef stručnog štaba Simo Krunić.


„Imali smo ovaj mali pripremni period za nastavak prvenstva, no moramo uzeti u obzir da smo u to ušli iz nemogućih kućnih uslova za vežbanje u vreme vanrednog stanja. Za ovaj period smo koliko, toliko uspeli da se pripremimo za nastavak prvenstva i verujem da će se to odraziti i kod nas i kod ostalih ekipa. Svi smo u istoj situaciji i kod svih će se osetiti iste posledice. Nastavljamo prvenstvo po novim uslovima koje svi trebamo poštovati, dobro je to što se mečevi direktno prenose na televiziji, a evo od ponedeljka će moći i prisustvo jednog broja gledaoca.“


„Kada je u pitanju naša prva utakmica, igraćemo je naravno na pobedu. Igramo na domaćem terenu, no ni jedni ni drugi ne znamo u kakvom su stanju naši timovi kao protivnici. Prvo nam je kolo, analizirali smo mečeve koje smo igrali pre pandemije, tražili modele za naš proboj, tj. gledali smo njihove momente gde i oni mogu nas da ugroze, sveukupno kao i uvek tražimo način na koji možemo da im se suprotstavimo. Ovo je maltene početak prvenstva i ove prve utakmice mogu biti vrlo neizvesne. Nismo opterećeni rezultatom, ali smo itekako opterećeni igrom. Trebamo videti na kom smo nivou i šta naš igrački kadar može da uradi u ovoj utakmici“


Što se tiče tima s kojim će se izaći pred goste iz Novog Sada, Krunić navodi da će to ostaviti za momenat pred sam meč, a pozdravlja odluku kojom se broj igrača za zamenu povećavana na pet, što bi maltene značinilo izmenu skoro polovine tima na utakmici:


„Ne zavisimo samo od jednog igrača. Imamo dosta kvalitetnih momaka koji su spremni i bez obzira na to ko bude izašao na teren mora ispoštovati odnos prema igri na način i u utakmicama koje smo ranije igrali.“ Dodaje Krunić.


Utakmica Radnik – Proleter igra se u subotu na Gradskom stadionu u Surdulici, početak je zakazan za 15.00h. Meč će se igrati bez publike na tribinama, a direktan prenos obezbeđen je na prvom kanalu TV Arena Sport.

76 views
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
Aktuelne vesti
thumbnail.png
Ključne reči
bottom of page