top of page

U varijanti sajta za mobilne telefone Refresh stranice omogućuje čitanje vesti u pojednostavljenom prikazu

  • PRESS Služba FK Radnik / PR Dejan Mirčev

RADNIK: Dajemo šansu mladima


Meč surduličkog superligaša protiv Crvene Zvezde u vikendu za nama mnogi će pamtiti po najavljenoj proslavi ovogodišnje titule domaćina utakmice. Pamtiće ga prva borbena linija Radnika i po prvom golu na utakmici: sjajni pogodak napadača Makarića u 23.minutu, a pamtiće ga najviše debitanti na ovoj utakmici, mladi golman i bek Radnikovih omladinaca.


Pružanje šanse mladim snagama, ne samo na prijateljskim mečevima već i na prvenstvenim utakmicama protiv najboljih protivnika u ligi, put je Radnika kojim će se nadalje kretati, poručuju iz uprave ovdašnjeg superligaša:


„Davanje šanse igračima iz mladjih selekcija koji ispunjavaju kriterijume za pravo nastupa na prvenstvenim utakmicama daje ogroman elan kako njima, tako i njihovim vršnjacima. Naš omladinski pogon broji nešto više od stotinak polaznika, a cilj nam je da taj broj u najmanju ruku dupliramo. Imamo kvalitetne ljude koji rade sa tom decom i evo, vidni su rezultati. Iz sezone u sezonu postižemo bolje rezultate i broj dece se povećava. Dolaze nam deca iz okolnih gradova, tu smo da ih prihvatimo, obezbedimo uslove koje neće remetiti njihovo školovanje. Naprotiv, imamo dobru saradnju sa školama i domovima za smeštaj učenika i samo redovni učenici i disciplinovani đaci mogu biti članovi Radnikove familije. Sve u svemu uspešno se krećemo putem na kome formiramo kvalitetan igrački kadar, koji se za određeno vreme odupre u prave profesionalce" - kaže prvi čovek Radnika, Stanislav Tončev.


Dan nakon utakmice emocije nikako ne mogu sakriti članovi najbolje ekipe lige omladinaca istočne Srbije. U Radniku su još iz škole fudbala, potom prošli selekcije petlića, pionira, kadeta i omladinaca. Golman Nemanja Kostić (17) i desni bek Bogdan Stojković (17), obećavaju da će opravdati ukazano poverenje i neizmerno zahvaljuju upravi kluba na favorizovanju mladih talenata sa ovog područja.


Bogdan Stojković i Nemanja Kostić


„Za mene sa nenavršenih sedamnaest godina stajati na golu na „Marakani“....neopisivo, osećaj je neverovatan, ta atmosfera, zvuk navijača sa tribina..... Taj dan ću pamtiti dugo. Veliko hvala ljudima iz uprave Radnika koji su u mi ukazali poverenje. Od kategorije petlića sam u Radniku i ovo mi još više daje snagu da budem veran ljudima iz kluba i daću sve da ih ne razočaram. Momci iz Prvog tima su me još na treninzima prihvatili kao da sam s njima dugo i pokazali da u godinama nema razlike medju nama. Uzor su mi kako prvi, tako i dugi golman Radnika, a voleo bih da uspeh dostignem do veličine imena Petra Čeha i našeg Predraga Rajkovića“ – kaže mladi čuvar mreže Radnika.


Nimalo skromniji ni, ponekad štoper, a ponekad desni bek, Bogdan Stojković:


„Debitovati protiv tima iz čijih redova je ponikao moj uzor Nemanja Vidić, može biti samo san. Osetiti duh na tom stadionu, rame uz rame sa svim ovim imenima....izvanredan osećaj, ...još uvek sam pod utiskom. Pozitivan adrenalin u onakvoj atmosferi, sa ljudima koji su pokazali da imaju poverenja u mene, počev od saigrača, do ljudi iz stručnog štaba, a igrati pred mojom upravom i upravom Zvezde....fenomenalno. Iako sam mlad, fudbal je od malena moj život. Drago mi je što sam u ovom klubi i beskrajno hvala timu koji mi nije dozvolio da ijednog trenutka osećam nelagodnost što sam po godinama mlađi. Presrećan sam što sam deo jedne ovakve priče koja ulaže u mlade, daje nesebično za naš razvoj, a mi ćemo, nadam se uzvratiti rezultatima.“ – kaže Stojković


Omladinski pogon Radnika broji više od stotinu redovnih polaznika. U sezoni za nama najuspešnija je bila kategorija Pionira, koja ima stopostotni učinak u svim odigranim kolima, što ih je odvelo u kvalitetniju ligu takmičenja. Titulu najboljih u ovoj godini poneli su i Radnikovi omladinci koja im je takođe za predstojeću sezonu omogućila nastup medju najboljima u zemlji u toj kategoriji takmičenja u fudbalu.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
Aktuelne vesti
thumbnail.png
Ključne reči
bottom of page