top of page

U varijanti sajta za mobilne telefone Refresh stranice omogućuje čitanje vesti u pojednostavljenom prikazu

  • PRESS Služba FK Radnik / PR Dejan Mirčev

Surdulica: „RADNIK“ ZAPOČEO PRIPREME ZA PREDSTOJEĆU SEZONU


Prozivkom igrača na Gradskom stadionu u Surdulici, Radnik je danas zvanično započeo pripreme za predstojeću sezonu. Šestu godinu u društvu najboljih u srpskom fudbalu, Surduličani bi da započnu korakom više, odgovorno i čvrsto, sa ciljem da se kotiraju u gornjem delu tabele.


Prisutnim igračima se najpre ispred uprave kluba obratio sportski direktor Radnika, Darko Gašić, poželevši im uspešnu sezonu i da sve virus Covid 19 zaobiđe, aludirajući na stanje koje nije nimalo naivno i situaciju koja zahteva da svi budemo dosta ozbiljniji:


„Pored dobrog zdravlja, želim vam uspešnu predstojeću sezonu, sezonu za koju se nadamo da će biti uspešnija od prethodnih. Sa posebnim zadovoljstvom ističem da u tu novu sezonu ulazimo sa starim stručnim štabom, koga će predvoditi Simo Krunić. Kada je reč o igračkom kadru napomenuću to da su nam vernost produžili Vuk Mitošević i Predrag Đorđević, a pred sam čin potpisa je produžetak ugovora i sa Bratislavom Pejčićem“ – rekao je Gašić.


„Šest igrača nam se vratilo sa pozajmica koji će morati biti spremni da se izbore za bolji status, ne samo za onih osamnaest, već za prvih jedanaest u timu za predstojeću sezonu. Ekipi su se pridružila i četvorica novih igrača: Nikola Radmanovac, Mihajlo Reščanin, Nemanja Vlajković i Igor Šehapi, a od ove sezone i Viktor Lukić stiče pravo nastupa za Radnik.“ - dodao je Gašić, nakratko se osvrnuvši i na period prethodne sezone, koju je Radnik završio na desetoj poziciji. Kako je tok igre i rezultata neposedno pre vanrednog stanja bio blizu borbe za plej of, po njegovim rečima ovu sezonu Radnik bi trebao započeti korakom više, ozbiljnije pristupiti stvarima i maksimalno odgovoriti zahtevima stručnog štaba, dodajući da se najpre moraju poštovati preventivne mere kada je u pitanju aktuelni virus.


Upravo zato, Gašić je pred početak nove sezone najavio i pojačanje u medicinskom timu, koji zasad ima lekara i dva fizioterapeuta, a biće pojačan sa još dva stručna lica.


Prisutnim igračima se potom obratio i šef struke Radnika, Simo Krunić, poželevši im uspešnu predstojeću sezonu:


„Želim svima najpre dobro zdravlje i uspešan početak. Verujem da ćete svi ozbiljno poštovati mere zaštite od aktuelnog virusa kako zbog vas samih, tako i zbog ove čitave sredine. Započinjemo tok priprema koga trebate iskoristiti na pravi način: izboriti se za status, za poziciju u timu, jednostavno dokazati se poštujući naše zahteve. Važi za sve, i za stare igrače sa većom ili manjom minutažom, i za nove igrače i za one koji su bili na pozajmici. Probajte da se nametnete, svi ćete imati adekvatan tretman. Trenirate zbog sebe i morate biti uvek fizički pripremljeni. Najbitnije je da za vreme priprema, a i kasnije budete odgovorni, disciplinovani, poštujete jedni druge i budete čvrst kolektiv. Sve će rezultirati dobro ukoliko u svemu dajemo svoj maksimum“. – istakao je Krunić


Letnje pripreme tim Radnika započeće treninzima u Surdulici, a već početkom naredne nedelje, 7. jula ekipa odlazi na Zlatibor. Visinske pripreme na Zlatiboru trajaće do 18.jula.


227 views
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Flickr Social Icon
Aktuelne vesti
thumbnail.png
Ključne reči
bottom of page